fbpx

Filmvisninger

Som noget nyt ved Koyo Sommer vil vi i løbet af weekenden have en masse filmvisninger. Her kan du finde en kort beskrivelse af alle film. 

Alle filmene bliver vist på engelsk. Alle film er vist med Licens fra MPLC (Motion Picture Licensing Company Denmark A/S). 

When Marnie Was There (Japanese: 思い出のマーニー, Omoide no Mānī, “Marnie of [My] Memories”) er en Japansk animeret drama film fra 2014, som er skrevet og instrueret af Hiromasa Yonebayashi, produceret af Studio Ghibli og distribueret af Toho. Filmen er baseret på Joan G. Robinson’s 1967 novelle af samme navn.

Filmen følger Anna Sasaki som er sendt på sommerferie i en stille by ved havet. Anna møder en lidt anderledes pige, Marnie, som bor i en forladt villa. Henover sommeren spændere Anna meget tid med Marnie og lære mere om deres særlige forbindelse.

Walt Disney Animation Studios’ Encanto, med originale sange af den prisbelønnede Lin-Manuel Miranda, er historien om den usædvanlige familie Madrigal, der bor i et magisk hus i de colombianske bjerge. Da Mirabel opdager, at hjemmets magiske omgivelser er i fare, er hun muligvis familiens sidste håb.

The road El Dorado, på dansk Vejen til El Dorado, er en amerikansk animeret eventyrkomedie fra 2000, der er produceret af DreamWorks Animation og soundtracket dertil indeholder sange af Elton John, som er komponeret af Hans Zimmer.

Filmen tager sin begyndelse i det 16. århundrede i byen Seville i Spanien, hvor der fortælles om to mænd kaldet Tulio og Miguel. Under et spil med terninger vinder de et kort, som formodentlig kan vise vejen til El Dorado, den legendariske by af guld i Den Nye Verden.

Weathering With You er instrueret af Makoto Shinkai, som gav os den ikke mindre magiske Your Name.

Filmens udgangspunkt er drengen Hodakas flugt hjemmefra til Tokyo, hvor han ønsker at finde mening i et nyt liv i storbyen. Mødet med metropolen bliver en grænseoverskridende oplevelse. På alle måder. Vejret er trist, og det regner uafbrudt. Men så møder han Hina på et gadehjørne. Hun er en livlig, skarp og viljestærk pige, som besidder mærkværdige og fabelagtige kræfter: Hun kan stoppe regnen, gøre himlen blå og få solen til at skinne!

Treasure Planet (Dansk: Skatteplaneten) er en science-fiction tegnefilm fra 2002, produceret og udgivet af Walt Disney.

Treasure Planet følger den unge Jim Hawkins og hans sjove, kosmiske kumpaner, anført af den dristige Kaptajn Amelia, som drager ud på skæbnens vej. Ombord på den strålende rum-galleon møder Jim skibets cyborg-kok, John Silver, som lærer ham om drømmenes kraft, og hvor vigtigt et venskab kan være. Jim slår sig sammen med sine nye venner, robotten B.E.N. og den boblende Morph, og opdager en skat, der er langt større, end han havde turde at drømme om.

Arrietty (Japanese: 借りぐらしのアリエッティ, Karigurashi no Arietty) er en Japansk animeret fantasy film fra 2010, som er instrueret af Hiromasa Yonebayashi og produceret af Studio Ghibli. Filmen bygger på den engelske børnebogsklassiker ”Lånerne” fra 1952 af Mary Norton.

I et idyllisk beliggende hus uden for Tokyo bor den snart 14-årige og 10 cm høje pige Arrietty med sine forældre nedenunder gulvbrædderne. Familien tilhører lilleputfolket ’lånerne’, der lever af at hente forsyninger fra menneskenes skuffer og skabe uden at blive opdaget. Husets menneske-husholderske, Haru, er besat af tanken om at afsløre lånerne, som hun er sikker på findes. Og den værste trussel for lånerne er menneskene. Bliver en låner opdaget, kan det nemlig betyde, at hele familien er nødt til at emigrere.