fbpx

Countdown til Koyo Sommer

1. juli kl. 18:00 – 3. juli kl. 15:00 2022

2023/06/30 18:00:00

Hvad er Koyo Sommer?

Hvert år forvandles Grenaa Idrætscenters haller og lokaler til et mekka for entusiaster inden for tegnefilm og -serier, spil, mytologi og lignende. Centeret fyldes af unge mennesker i farvestrålende udklædninger, som deltager i lege, konkurrencer og opfører skuespil som deres yndlings karakterer. Der købes og sælges merchandise hos forhandlere eller individuelle kunstnere, som har boder til eventet.

Der har oprindeligt været mest fokus på Japansk populærkultur men alle velkomne, selvom interessen er på mere vestlige kulturelementer. Det er en rigtig god lejlighed til at mødes med andre med samme interesse, men også en fantastisk mulighed for at stifte nye bekendtskaber. I forhold til andre lignende arrangementer holder KōyōCon stort fokus på at være begyndervenlig og skabe trygge og hyggelige rammer for deltagerne på trods af at det pt. er det største arrangement af sin slags udenfor hovedstadsområdet.

Hvis du vil have mere løbende information er du både velkommen til at tjekke vores facebook side og vores Instagram.

Lokation

Grenaa Idrætscenter

Ydesvej 2

8500 Grenaa

Sovesal

Info kommer snarest

Priser

Info kommer snarest

Sovesal info

Man skal selv medbringe pude, dyne/sovepose og liggeunderlag/madras.

Det koster 100 kr. at benytte sovesalen og dette tilkøbes din billet på Conbillet.dk.

Her er det også muligt at sikre sig at du ender i samme sovesal som dine venner, i skal blot skrive det samme under ‘sovesals ID’ i bestillingen.

Til Forældre

Hvad kan cosplay?

Vi tror på at børn ved hjælp af cosplay både kan udvikle deres kreative side, men også udforske sin egen identitet i et sikkert miljø med ligesindede unge.

Alder

Koyocon vægter meget højt at være en god indgang til cosplay miljøet, og der plejer at være rigtig god stemning til at lære nye mennesker at kende. Sender du din teenager til Koyocon behøver du ikke bekymre dig for hvorvidt der vil være jævnaldrende til eventet. Mange tager til deres første convention i de unge teenage år. Deltagerne er fordelt over en relativt bred aldersgruppe, med en gennemsnitsalder på 22 år. Har du yngre børn anbefaler vi dog på forhånd at have aftaler med venner eller familie, så I er sikre på barnet har nogen at opleve connen sammen med. I Koyo lægger vi vægt på at folk må bruge cosplay som en kunstform til at udtrykke sig frit, så længe deres kostumer ikke er stødende. Vi gør derfor opmærksom på at der ofte vil være deltagere til stede i mere letpåklædte kostumer.

Sikkerhed

Cosplay er en hobby som vi rigtig gerne vil inkludere børn i på en sjov og sikker måde. Vi ønsker derfor at alle børn som er i stand til dette skal kunne udforske arrangementets områder frit på egen hånd – selvfølgelig tilknyttet en voksen til stede på området. Til Koyocon kan der være 1000 deltagere, og aktiviteterne er fordelt over flere store haller og etager. Der er derfor meget som kan fange yngre børns opmærksomhed, og det kan være let at blive væk fra hinanden. Til Koyocon vil der kun være én indgang, hvor Informationen er placeret. Skulle der ske noget vil I altid kunne søge hjælp her, og det er også et oplagt sted at aftale med dit barn at mødes i tilfælde af at I utilsigtet bliver væk fra hinanden. Har du yngre børn kan du i Informationen få udleveret armbånd til barnet hvorpå du kan skrive dit telefonnummer. Det gør det let for arrangører og andre hjælpende sind at få fat i dig hvis dit barn har brug for hjælp.
Derudover vil der om aftenen og gennem natten være professionelle nattevagter til stede på connens område og sovesale, som tager sig af sikkerheden for de deltagere der er længere oppe. 

Særlige Behov

Ledsagerkort

Et ledsagerkort giver altid adgang til Koyos arrangementer, som støtte til betalende gæster. Ønsker ledsageren efterfølgende at bevæge sig rundt til arrangementet på egen hånd, kræver det dog køb af billet til denne.

Fysiske udfordringer

Koyo bestræber os på altid at vælge lokationer for vores arrangementer, hvortil det er muligt at deltage på lige fod med andre som gangbesværet eller kørestolsbruger. Er man i tvivl om ens handicap vil være en forhindring, er man selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os inden arrangementet. Så vil vi gøre hvad vi kan for at skabe muligheder.

Psykiske udfordringer

I Koyo støtter vi op om solsikkesnoren, og opfordrer alle med usynlige handicap som kan påvirke deres interaktioner med andre gæster, om at undersøge om snoren er et tiltag for dem.
Til KoyoCon er der rigtig mange mennesker, ofte på ret smalle gange. Skulle nogen få et angstanfald, klaustrofobi eller lignende, som gør at de har brug for at komme væk fra andre gæster, vil vores søde tryghedsværter kunne give adgang til et lukket og roligt rum.
Har man angst eller andet som gør at man ikke føler sig tryg i store sovesale, har man mulighed for at blive tildelt en plads i et af vores såkaldte angst-sovesale, sammen med én ledsager. I disse lokaler vil der højst være 6 overnattende gæster. Der er begrænset antal pladser som fordeles efter først til mølle. Send os en mail for at blive tildelt en plads.